Business Process Risk Analyst

Functie

Weet jij als geen ander hoe je interne processen en risico’s in kaart brengt in een complexe organisatie? Beweeg jij je soepel in een rol waarbij je de organisatie continu uitdaagt tot verbetering? Dan ontmoeten wij je graag voor een gesprek over de rol van Business Process Risk Analyst bij LKQ Belgium.

Wat ga je doen?

Als Risk & Internal Control Analyst draag jij actief bij aan een continue verbetering en professionalisatie van  de Belgische en Franse ondernemingen van LKQ. Als sparringpartner van de organisatie speel je een belangrijke rol binnen verschillende projecten en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Zo faciliteer je binnen de LKQ organisatie de creatie van meerwaarde.

Met LKQ Belgium hebben we veel acquisities afgerond, en trekken we doorlopend nieuwe business aan. Dat maakt van jouw werk een uitdagende en veranderlijke puzzel. Je ondersteunt de business met het ontwikkelen en optimaliseren van de administratieve organisatie en interne controle en draagt daarmee bij aan verdere professionalisatie binnen LKQ. LKQ biedt jou daarbij alle vrijheid om zelfstandig je weg te vinden binnen de organisatie en proactief op zoek te gaan naar verbetermogelijkheden. Wat jij doet, maakt dus echt verschil!

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het: 

 • Ontwerpen en implementeren van controls gericht op financial reporting, compliance, operationele, en strategische risico’s;
 • Monitoren en rapporteren van de naleving van geïmplementeerde controls, processen en procedures;
 • Liaison tussen LKQ Internal Audit, de externe auditor en de organisatie t.b.v. coördinatie van audit activiteiten;
 • Uitvoeren van proces optimalisatie analyses;
 • Ontwerpen en implementeren van (geoptimaliseerde) processen en procedures; dit kunnen eigen uitgewerkte procedures zijn, maar ook procedures die vanuit Europa geimplementeerd moeten worden
 • Creëren van ‘risk awareness’ binnen de organisatie en bij de medewerkers;
 • Informeren/trainen van medewerkers op het gebied van proces optimalisatie en het gebied van risico beheersing;
 • Je speelt een belangrijke rol binnen verschillende projecten, waaronder bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw ERP-pakket.

Naast het hoofdkantoor in Vilvoorde, ben je maandelijks 1x in ons hoofdkantoor in Nederland om samen te zitten met je andere collega's van Risk & Internal Control.  

Profiel

Wie is onze ideale Business Process Risk Analyst?

Voor deze functie van Business Process Risk Analyst zijn we op zoek naar een collega die zijn of haar mannetje staat, kritisch en mondig is en zich soepel beweegt op alle niveaus binnen de organisatie. 

Het feit dat de administratieve organisatie en interne controle voor België nog verder moeten worden ontwikkeld en geoptimaliseerd, is voor jou geen enkel probleem. In tegendeel, jij zorgt er graag voor dat processen en werkwijzen van bodem tot bovenkant goed opgezet, geregeld zijn en nageleefd worden. Je helpt verandering ook daadwerkelijk mogelijk te maken en bent uitstekend in staat om buiten de kaders te denken. 

Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • Een master opleiding in een financiële richting  
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen Financial en/of Operational Audit of Risk Consulting, bij bijvoorbeeld een van de big4.
 • Ruime kennis en ervaring van AO/IC en risk management;
 • De bereidheid om te reizen in België en 1x per maand naar Nederland;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal.
Aanbod

Wat bieden wij jou?

LKQ Belgium is een organisatie die continu in beweging is en snel groeit door o.a. overnames. We zijn marktleider in de auto-onderdelenbranche in de Benelux en onderdeel van LKQ Corporation, de grootste distributeur in Europa. En onze ambitie gaat verder! 

Daarom vind je bij ons:

 • Een salaris dat past bij het niveau van jouw functie, aangevuld met extralegale voorwaarden waaronder een bedrijfswagen.
 • Een uitdagende functie, in een internationale  en dynamische omgeving. Op Benelux-niveau wordt er binnen de organisatie veel samengewerkt. Hierdoor werk je in een uitdagende, internationale omgeving.
 • Een organisatie waar de rol van Business Process Risk Analyst steeds belangrijker wordt. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien binnen de organisatie.
Solliciteer nu

Deel deze vacature

Goed om weten

Afdeling: Finance
Locatie: Vilvoorde
Contract: Contract van onbepaalde duur
Talenkennis: NL-FR-ENG

Contactpersoon

Jolien Uyttersprot
Recruitment Consultant
0470 85 67 56
Top