Accountmanager IPAR

Functie

Heb jij een ondernemersmentaliteit en weet je commerciële kansen in de industriële markt te benutten? En wil jij enerzijds bestaande accounts optimaal beheren en anderzijds new business creëren? Dan spreken we je graag over de functie van Accountmanager bij IPAR!

Wat ga je doen?

IPAR richt zich als handelsorganisatie op de markt met hoogwaardige producten bestemd voor de voertuigenbouw, machinebouw en maintenance. Als Accountmanager beheer je bestaande accounts in België en Luxemburg, waaronder een aantal grote accounts. Maar onze ambitie gaat verder en aan jou de schone taak om de kansen optimaal te benutten en onze positie te versterken en te laten groeien. Kortom jij bent verantwoordelijk voor de markt in België en Luxemburg en je weet een juiste balans te vinden tussen relatiebeheer en acquisitie.  
De dienstverlening van IPAR is betrouwbaar en zeer flexibel, doordat we een grote diversiteit van leveranciers achter ons hebben staan en direct uit voorraad kunnen leveren. We kunnen ons daarom volledig richten op de behoefte van de klant en een oplossing bieden voor elke vraag. Het ene moment kenmerkt je advies zich door levering van standaard-componenten en de andere keer zoek je een gerichte oplossing voor de klant. Hiermee ben je de link tussen de klant en de leverancier en bieden we voor elk probleem een passende oplossing.  
Je bent geheel zelfstandig in het benaderen van nieuwe klanten en je bent zelf leidend om met je kennis de kansen in de markt te signaleren. Je collega’s van de binnendienst in Venlo ondersteunen je met relatiebeheer van bestaande klanten en samen gaan jullie voor het beste resultaat!


Tijdens een gemiddelde werkweek hou jij je o.a. bezig met het: 

 • werven van nieuwe klanten op basis van marktanalyses;
 • adviseren van klanten ten aanzien van inzet en gebruik van onderdelen van onderdelen voor voertuigen en machines;
 • dagelijks bijhouden van een goed klantendossier, vastleggen van bezoekrapporten en bezoekresultaten; 
 • maken en realiseren van een accountplan voor de verdere uitbouw van de klantengroep.
Profiel

Voor deze functie van Accountmanager zijn wij op zoek naar een ondernemende en zelfstandige collega die commerciële kansen ziet in de industriële markt. Weet jij met je technische affiniteit en ervaring de behoefte van de klant te achterhalen en om te zetten naar resultaten? Herken jij jezelf daarnaast in onderstaande kenmerken? Solliciteer dan direct!  

 • minimaal 3 jaar ervaring in sales en/of in techniek; 
 • tweetalig Nederlands/Frans in woord en geschrift;
 • ervaring met het creëren van new business; 
 • minimaal Bachelor werk- en denkniveau;
 • affiniteit met technische producten;
Aanbod

Wat mag je van ons verwachten?

IPAR is onderdeel van LKQ Fource BV, en opereert vanuit haar eigen werknaam IPAR. De commerciële buitendienst van IPAR bestaat uit een team van 5 collega’s en adviseert klanten vanuit de Benelux op het gebied van motor- en hydrauliek gestuurde producten voor industriële voertuigen en machines. Je gaat onderdeel uitmaken van een team van in totaal 15 IPAR collega’s die ervaren, betrokken en enthousiast zijn.  

Daarnaast bieden wij

 • Een salaris dat past bij de zwaarte van jouw functie, aangevuld met extralegale voordelen;
 • Een grote diversiteit aan klanten, met veel verschillende uitdagingen; 
 • Een zelfstandige functie, veel vrijheid en de kans om zelf de markt en jouw klanten te analyseren en uit te bouwen; 
 • Doorgroeimogelijkheden en de kans om je te ontwikkelen door opleidingen en trainingen. 
Solliciteer nu

Deel deze vacature

Goed om weten

Afdeling: Sales
Locatie: Vilvoorde
Contract: Contract van onbepaalde duur
Talenkennis: NL/FR

Contactpersoon

Priscilla Becquet
Recruiter
02 313 31 81
Top